Today.ua

У Харкові подорожчало опалення: Терехов порушив свою обіцянку зберегти тарифи на колишньому рівні

Секретар Харківської міськради Ігор Терехов публічно обіцяв жителям міста, що тарифи на опалення до кінця поточного опалювального сезону залишаться незмінними. На жаль, платіжки, які отримали харків'яни в лютому і в березні, значно відрізняються від січневих...

Про невиконану обіцянку Ігоря Терехова, який тимчасово виконує обов'язки мера Харкова після смерті Геннадія Кернеса, розповів харківський журналіст Олексій Басакін.

На своїй сторінці в Фейсбук Басакін опублікував фото білборда, на якому поруч з фото в.о. мера великим шрифтом написано, що тарифи на опалення і гарячу воду в Харкові до кінця опалювального сезону залишаться незмінними. Ця обіцянка харків'янам була дана Тереховим в січні 2021 року, але вже в лютому тарифи на гарячу воду і опалення значно зросли.

«Пройшов шум по соцмережах і мерія екстрено скликала брифінг, на якому новопризначений директор ХТМ промимрив, що був неправильно пораховано календарний місяць. Тоді ж якийсь секретар міськради заявив, що все перерахують. Перерахували. Сума знижки склала 47 гривень, але та чорт з ним, важливий принцип. Найсмішніше не в цьому. Найсмішніше - що в лютневої платіжці копійка в копійку варто сума до перерахунку. 901,72», - розповів журналіст в соціальній мережі.

 

Олексій Басакін подзвонив в ХТС, щоб з'ясувати, чому знову оплата за послуги зросла, на що отримав відповідь:

«Шановний, Ігор Олександрович Терехов обіцяв, что перерахунок буде в січні. Ми его виконали приблизно на 6%. Про лютий РЕЧІ НЕ було ».

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що прокуратура Харкова перевірить правомірність підвищення тарифів на проїзд в міському транспорті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ