Today.ua

У Харкові посилили карантин і ввели нові правила для шкіл та закладів міста

У Харкові та Харківській області оголосили про посилення карантинних заходів і обмежень. Про це розповів секретар харківської міськради Ігор Терехов.

Рішенням регіональної комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій на території Харківської області з 18 березня 2021 року заборонено будь-які масові заходи, якщо в будівлі або на відкритій території немає можливості розмістити 1 людину на 4 кв. м. В залах, де проводяться заходи, в кінотеатрах, закладах культури, концертних залах, повинні бути заповнені максимум на 50 відсотків місць.

Школи Харкова і області поки на дистанційне навчання не переходять, оскільки діти перебувають на весняних канікулах. По завершенню канікул буде розглянуто питання про доцільність продовження стаціонарного навчання, можливо, діти тимчасово навчатимуться в онлайн-режимі. Також є ймовірність, що учні 5-11 класів будуть переведені на дистанційку, а учні 1-4 класів підуть в школу.

Учні установ спеціалізованої освіти обласного підпорядкування, санаторних установ, навчально-реабілітаційних центрів навчатимуться в звичайному режимі, але в зазначених закладах вводиться щоденний контроль за станом здоров'я кожного учня.

Студенти профтехучилищ та вищих навчальних закладів з 18 березня переходять на дистанційну форму навчання.

У період посиленого карантину можуть продовжити роботу тільки ті спортзали і фітнес-центри, які мають можливість забезпечити розміщення кожного відвідувача на 10 кв. м.

Робота басейнів обмежується до чотирьох чоловік на одній доріжці або максимум шість осіб для групових занять.

Мер Києва Віталій Кличко оголосив про введення в столиці посилених протиепідемічних обмежень. На період посилення карантину школи міста перейдуть на дистанційне навчання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ