Today.ua

Суд у Харкові прийняв рішення про блокування чотирьох Telegram-каналів

Суд у Харкові ухвалив заблокувати Telegram-канали, що працюють на українську аудиторію. Йдеться про чотири Telegram-канали: "Легітимний", "Сплетница", "Резидент" і "Картель". Таку постанову винесли в Київському районному суді Харкова на підставі подання СБУ.

Передувало цим судовим рішенням про блокування Telegram-каналів викриття масштабної агентурної мережі, що займалася підривною діяльністю на території України. СБУ, яка викрила цю мережу, встановила, що агенти діяли на замовлення спецслужб Російської Федерації.

Керівником всієї цієї агентури вважають жителя Одеси Артема Давидченка, який, за відомостями українських спецслужб, займався ще організацією одеського "АнтиМайдану". Він знаходиться в розшуку.

При цьому співробітники СБУ повідомили про підозру в зраді ще двом соратницям Давидченка. Суд обрав їм запобіжний захід. Одну з них, киянку, взяли під арешт із правом застави у півтора мільйона гривень.

А 23 лютого було прийнято судову ухвалу, за якою провайдери зобов'язані закрити доступ до чотирьох вищезазначених Telegram-каналів. При цьому провайдери технічно не можуть виконати судове розпорядження через те, що ці медіа зареєстровані на московські номери.

Самі ж журналісти Telegram-каналів, які стали фігурантами справи про держзраду, вважають, що таким чином влада просто зачищає медіа-простір від альтернативної думки. Нагадаємо, раніше були закриті три телеканали, які фактично належать опозиційному політику від ОПЗЖ Віктору Медведчуку. Під персональні санкції потрапив сам Медведчук, а також його дружина телеведуча Оксана Марченко. Марченко та її чоловіка підозрюють у фінансуванні тероризму.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ