Today.ua

Тарифний майдан: в Україні відновилися протести проти високих комунальних платежів

Після кількох днів перерви, поки влада вирішувала, як зменшити для громадян тарифне ярмо, протести проти високих комунальних платежів трохи стихли. Однак зараз тарифний майдан знову відновився.

Січневі тарифи на комуналку влада залишила недоторканими, та й лютневі, судячи з усього, будуть не набагато меншими і теж добряче вдарять по кишені. Тому громадяни України знову вийшли на тарифні майдани, щоби змусити владу кардинально знизити плату за комуналку.

Так, у понеділок, 25 січня, вийшли на протест жителі Харківської області. Зокрема, жителі Пересічного перекрили автотрасу поблизу свого населеного пункту. Вимога в усіх одна: переглянути тарифи на комуналку - так, щоб зробити їх порівнянними з доходами сімей. Висловлюючи свої вимоги до влади, люди не добирають слів. Видно, що тарифний грабунок багатьох довів до точки кипіння.

"Працюємо, пенсія і не можемо заплатити грошей. І сидимо в хаті дровами палимо, 13 градусів в будинку. Так ****** мати дожилася!" - гнівно звернулася на камеру одна з учасниць тарифного майдану.

Нагадаємо, влада обмежила тариф на газ величиною в 6,99 гривні. Однак така фіксована ціна діятиме лише два місяці - лютий і березень. Далі влада має намір повернутися до ринкового ціноутворення тарифу на газ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ