Today.ua

Жителі Харкова отримали завищені платіжки за опалення: тарифи пообіцяли перерахувати

Жителі Харкова в лютому отримали завищені платіжки за опалення від "Мегабанку". У КП "Харківські теплові мережі» підтвердили інформацію про те, що суми в квитанціях не збігаються з реальними цифрами. Тепер харків'яни вимагають зробити їм перерахунок.

"Харківські тепломережі" повідомили споживачам, що дійсною є інформація, надрукована в квитанціях, виданих КП "ХТМ". Найближчим часом "Мегабанк" надішле харків'янам нові, перераховані квитанції.

Зараз в особистих кабінетах користувачів на сайті "Мегабанку" суми за опалення залишаються некоректними, але деяким користувачам платіжки відредагували.

За словами генерального директора КП "Харківські теплові мережі" Василя Скопенка, плутанина в квитанціях виникла через порушення при фіксації показань лічильників в грудні і січні. Таким чином, за грудень було зазначено менше днів в квитанції, а за січень - більше.

"У підсумку ми прийняли рішення, що платіжки будуть виправлені, їх розішлють на цьому тижні. І там вже буде справедлива сума", - заявив глава КП "ХТМ".

Якщо харків'яни вже переплатили за тепло у січні, їхні гроші будуть враховані як передоплата за наступний місяць.

Раніше повідомлялося, що киянам можуть знизити тарифи на опалення за рахунок термомодернізації будинків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ