Today.ua

Змішували спирт з водою: у Харкові викрили підпільний завод з виготовлення алкоголю

Фіскальна служба міста Харкова повідомляє про виявлення в самому центрі міста підпільного цеху, в якому виготовляли небезпечний для життя алкоголь. Продукцію збували в магазини і кафе по всій області.

У прокуратурі Харківської області оприлюднили інформацію про те, що масштабне незаконне виробництво підакцизного товару в Харкові зупинено. Винні затримані, можливі співучасники розшукуються.

В складських приміщеннях в центрі Харкова, використовуючи спеціальне обладнання, змішували етиловий спирт з технічною водою. Розливали отриману рідину з пластикових бутлях і скляних пляшках, клеїли фальшиві акцизні марки. Великі партії даної алкогольної продукції поставляли в магазини і точки громадського харчування.

Співробітники фіскальної служби провели обшуки у всіх приміщеннях підпільного цеху, було виявлено майже 16,5 тонн готової продукції в 309 пластикових бутлях і 22451 скляній ємності.

Повідомлення про підозру у вчиненні кримінального злочину за ч. 2 ст. 204 КК України (незаконне виробництво і збут підакцизних товарів) пред'явлено двом організаторам незаконного бізнесу в Харкові. На даний момент вирішується питання про обрання запобіжного заходу. Поліція веде розслідування щодо виявлення всіх можливих співучасників злочинної схеми з організації виробництва та збуту контрафактної алкогольної продукції.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Харкові назріває екологічна катастрофа. Що стало причиною погіршення екологічної ситуації в одному з найбільших міст України?

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ