Today.ua

Завод імені Малишева у Харкові вимагає замінити директора: скоро будувати танки буде нікому

Танкобудівний завод імені Малишева в Харкові вимагає замінити директора підприємства. Профспілкова організація заводу звернулася з листом до президента Володимира Зеленського з проханням особисто "втрутитися в проблему". Заводчани пишуть, що нинішній директор і його команда поставили підприємство на межу розвалу, і незабаром в Україні будувати танки буде нікому.

"В умовах війни з агресором на Сході України команда неефективних менеджерів на чолі з генеральним директором ДП" ЗіМ "Криласом В.Д. активно вживає заходів, спрямованих на знищення підприємства, яке має стратегічне значення для економіки і безпеки держави", - пишеться в посланні заводської профспілки.

У листі також наводяться цифри. Зокрема пишуть, що минулий рік завод імені Малишева закінчив зі збитками. Підприємство заборгувало майже півмільярда бюджетних платежів, більше 30 мільйонів по ЄСВ, а також понад 41 мільйон платежів до Пенсійного фонду.

Колективу заводу, що виконує відповідальні оборонні замовлення заборгували зарплату за лютий і березень нинішнього року. І це при тому, що розмір середньої зарплати на підприємстві становить 10 610 гривень і вже давно нижче середнього заробітку по країні.

З підприємства йдуть фахівці, які віддали заводу багато років свого життя, і які є носіями безцінного досвіду. Так, у порівнянні з минулим роком трудовий колектив скоротився на 160 осіб. Однак і зараз ще на заводі імені Малишева залишається 3214 професіоналів, які можуть виробляти якісну нову бронетехніку, що особливо важливо для України зараз, коли на сході нашої країни триває війна. "У зв'язку з численними і систематичними порушеннями законодавства профком заводу 17 лютого направив вимогу на адресу Державного концерну" Укроборонпром ", до складу якого входить підприємство, щодо розірвання контракту з гендиректором Криласом." Оскільки в двотижневий термін Вимога не була виконана і оскаржена в судовому порядку , то тепер ППО ДП "ЗіМ" змушена оскаржувати в суді бездіяльність Концерну по розірванню трудового договору (контракту) з генеральним директором ДП "ЗиМ" Криласом В.Д. ", - йдеться в листі профспілкової організації.

Нагадаємо, днями директором Харківського бронетанкового заводу став 28-річний менеджер, який до цього працював на заводі імені Малишева заступником директора з виробництва.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ