Today.ua

У Харкові закриють відомий медичний ВУЗ: співробітники та студенти протестують

У Харкові хочуть ліквідувати один з найбільших медичних навчальних закладів. Йдеться про Харківську медичну академію післядипломної освіти (ХМАПО), яку приєднають до Слобожанського медуніверситету. Відповідне розпорядження було підписано 8 лютого прем'єр-міністром Денисом Шмигалем.

Колектив вузу не згоден з реорганізацією і вважає, що рішення Кабміну прийнято з порушенням законодавства і етичним норм. Про реорганізацію співробітників і студентів заздалегідь не попередили, а поставили вже перед фактом. Тепер ректор ХМАПО разом зі співробітниками підписали звернення проти приєднання їх до медуніверситету. За словами в.о. ректора ХМАПО Олександра Сердюка, дане рішення також не було погоджено з харківськими обладміністрацією, облрадою і міськрадою. Ніхто не проводив громадські слухання з цього питання, і не виносив питання на порядок денний в Кабміні.

В ХМАПО відзвітували, що повністю виконали навчальний і фінансовий план у 2020 році, і ніяких претензій з боку контролюючих органів до них не було. У зв'язку з цим в.о. ректора просить президента Володимира Зеленського не допустити руйнування академії, а прем'єр-міністра - скасувати підписане розпорядження про ліквідацію вузу.

П'ять професорів академії вже оскаржили в суді розпорядження Кабміну, оскільки вважають, що порушені їх конституційні права.

"Ми залишаємо за собою право на інші акції", - повідомив в.о. ректора ХМАПО Олександр Сердюк.

Нагадаємо, в Харківському політеху перейшли на змішану форму навчання студентів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ